Allmänt


Staden Dallas är med sina ca 1,2 miljoner invånare den tredje största staden i staten Texas. Dallas är beläget i nordvästra Texas och staden är delvis sammanvuxen med Fort Worth och Arlingotn. Tillsammans med dessa orter bildar Dallas ett metropolis som har över 6 miljoner invånare och är det fjärde största i USA. Dallas saknar vattenvägar till havet och området i och omkring staden är till största delen platt. Ett ambitiöst projekt för att skapa en av världens största stadsparker längs Trinityfloden som just nu är bortledd från staden har inletts. Runtom staden finns också flera sjöar, både konstgjorda och naturliga.

Klimatet i Dallas är fuktigt subtropiskt och stadens läge i inlandet gör att vädret varierar mer än i USA:s kuststäder. Tack vare de torra och varma vindarna från norr och väster på sommaren är det inte ovanligt med temperaturer över fyrtio grader. Vintrarna är milda men någon gång kommer kallfronter från norr som gör att staden då och då får uppleva minusgrader. Snö brukar falla i Dallas några dagar om året men den ligger aldrig kvar längre än någon dag. Dagstemperaturer på nästan 20 grader kan förekomma på vintern. Om våren kolliderar kall luft från Kanada med fuktiga varmfronter från Mexikanska golfen och då uppstår spektakulära åskväder i området kring Dallas.

Det främsta transportmedlet i Dallas är bilen, men staden satsar aktivt för att öka användningen av kollektivtrafik. Kollektivtrafiken i Dallas utgörs av bussar och spårvagnar. Det finns två spårvagnslinjer och ytterligare två är under uppbyggnad.
Copyright © 2008 - 2018 Dallas Alla rättigheter förbehålles.