Sevärdheter


En av Dallas mest historiska byggnader är Old Red Courthouse som byggdes 1892. Det är det femte domstolsbyggnaden på samma plats i staden, 100 South Houston Street mitt i downtown. Huset är uppfört i röd sandsten med detaljer i blå granit från Arkansas. Old Red Courthouse rymmer idag även huvudkontoret för Dallas turistinformationsbyrå.

Området Deep Ellum som ligger öster om downtown var den amerikanska söderns center för blues och jazz under 20- och 30-talen. Idag är Depp Ellum hem för hundratals konstnärer och känt som Dallas bohemdistrikt. Här finns det gott om barer, restauranger och konsertlokaler. Dallas stad har en avslappnad inställning till graffiti och detta har medfört att många allmänna utrymmen i Deep Ellum är prydda av väggmålningar.

Den konstintresserade bör även göra ett besök i Dallas Arts District, i norra downtown. I det här området finns flera konstmuseer, teatrar och konsertlokaler.

Strax utanför Dallas finns det stora nöjesfältet Six Flags over Texas. Detta är den första Six Flagsparken i USA och den etablerades 1961. Idag har parken 13 bergochdalbanor och 5 vattenattraktioner.

I Dallas finns lag i alla de stora nordamerikanska publiksporterna. Det kanske mest kända laget är Dallas Cowboys som spelar amerikansk fotboll i NFL. Laget har varit mycket framgångsrikt i ligan sedan det kom med 1960 och vunnit fem av sina åtta Super Bowl finaler.

White Rock Lake i nordöstra Dallas har över 15 kilometer gångvägar längs vattnet och att gå hela vägen tar ungefär tre timmar. Vid sjön kan man ägna sig åt segling, fiske och ridning. Fågelskådare brukar ta sig till parken för att se de gröna papegojorna vid den södra änden av sjön.
Copyright © 2008 - 2018 Dallas Alla rättigheter förbehålles.